کفش پیاده روی

  • ۰
  • ۰

طرح توجیهی

یک طرح توجیهی چیست ؟
طرح توجیهی عبارت است از مجموعه مطالعات و محاسباتی که برای یک ایده انجام میشود تا در ابتدا آن ایده را شرح دهد و در مرحله بعد مشخص کند که آیا امکان انجام آن است یا خیر.

 

علت تدوین طرح توجیهی چیست ؟
زمانی که یک ایده در ذهن قرار دارد خام است و قابلیت اجرا ندارد مگر تا زمانی که بررسی شود و از محکم بودن آن مطمئن شویم. پس طرح توجیهی را تهیه میکنیم تا افراد دیگر همانند بانک ها٬ سرمایه گذاران ٬ سازمان های نظارتی همانند محیط زیست و … را با ایده خود به شکل کامل آشنا شوید.

 

مزیت های طرح توجیهی چیست ؟
تصور کنید که در حال احداث کارخانه تولید رب گوجه فرنگی میباشید.

آیا اگر قبل از شروع در مورد میزان تولید رقبا٬ فروش و قیمت های هر شرکت٬ میزان صادرات و واردات٬ ماشین آلات مورد نیاز٬ شهر هایی که بیشترین مصرف را دارند٬ و … اطلاعات داشته باشید قدم های بعدی خود را صحیح تر برنمیدارید ؟‌

 

یک طرح شامل چه بخش هایی است ؟
یک طرح کامل شامل سه بخش اصلی بازار٬ فنی و مالی است. که در هر بخش اطلاعات پروژه به شکل بروز جمع آوری٬ محاسبه و نوشته میشود. به شکل دقیق تر :

بخش بازار : محصول را از نظر شرایط حاکم بر بازار بررسی می کند و نشان میدهد که آمار تولید محصول در کشور تا چند سال اخیر چقدر بوده و پیش بینی میزان ظرفیت بازار را انجام می دهد.

بخش فنی : روش تولید محصول٬ ماشین آلات مورد نیاز٬ فضای سوله مورد نیاز٬ تعداد پرسنل مورد نیاز و … در این بخش نوشته خواهد شد.

بخش مالی : سرمایه در گردش مورد نیاز٬ هزینه خرید ماشین آلات٬ حقوق ها و دستمزد های پرسنل و دیگر اسناد مالی در این قسمت بررسی و محاسبه خواهد شد و در نهایت با استفاده از نرم افزار کامفار از محاسبات خروجی گرفته می شود. 

 

چگونه یک طرح توجیهی بنویسیم ؟

یک طرح کامل و دقیق باید توسط کارشناسان و متخصصین آن حوزه نوشته شود. برای مثال در بهین صنعت یاب بخش بازار توسط تیم مطالعات بازار بررسی و تدوین میگردد.

قسمت فنی نیز توسط مهندسین شرکت با بازدید دقیق محل اجرا و دریافت اطلاعات فنی تهیه می شود.

 

طرح توجیهی استارتاپ چه ویژگی هایی دارد و نحوه سفارش - ایـ توجیهی

  • ۰۰/۰۱/۲۴
  • هانیه اکبرپور

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی